AVM & Perakende

AVM ve markaların kira gündemi yeniden masada

TOBB Türkiye Perakendecilik Meclisi toplantısında sektörün önemli gündem başlıklarından biri olan kira uyuşmazlıkları kapsamlı şekilde ele alındı.

AVM Gazete Redaksiyon · · 1 dk okuma
AVM ve markaların kira gündemi yeniden masada
Şu an bu haberi 205 kişi okuyor

Türkiye perakende sektörünün önemli gündemlerinden biri olan kira ilişkileri, TOBB Türkiye Perakendecilik Meclisi’nin İstanbul’da gerçekleştirilen toplantısında yeniden masaya yatırıldı.22 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen toplantı, Türkiye Perakendecilik Meclisi Başkanı Alp Önder Özpamukçu başkanlığında, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın katılımıyla hibrit olarak düzenlendi.

Gündemin ana başlıklarından biri kira uyuşmazlıkları oldu

Toplantıda öncelikle 21 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Perakendecilik Meclisi toplantısında alınan kararlar değerlendirildi.Ardından sektörün önemli gündem maddelerinden biri olan kira uyuşmazlıkları kapsamlı şekilde ele alındı. Meclis üyeleri, perakende sektörünün mevcut gündemine ilişkin görüş ve önerilerini de paylaştı. 

AVM–marka ilişkilerinde kira konusu önemini koruyor

AVM'lerde mağaza kiralamaları, marka yatırımları ve mağaza ekonomisi açısından kira koşulları sektörün temel başlıkları arasında yer alıyor. Bu nedenle kira uyuşmazlıklarının Türkiye Perakendecilik Meclisi gündeminde yeniden kapsamlı şekilde ele alınması, AVM ve marka ilişkilerindeki kira başlığının sektör açısından önemini koruduğunu gösteriyor.

Toplantı, Meclis üyelerinin sektör gündemine ilişkin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi. 

Bu haberi paylaş