İstanbul’un yeni nesil buluşma alanlarından biri olmaya hazırlanan Çarşamba Pop-Up Market, ilk Sonbahar Edisyonu ile 3–4 Ekim 2026’da QNB Terminal Kadıköy’de ziyaretçilerini ağırlayacak. İlk edisyonda yer alacak 90 marka, farklı ilgi alanlarına hitap eden ürünleri ve hikâyeleriyle Çarşamba deneyiminin bir parçası olacak. Etkinlik; alışverişin yanı sıra atölyeler, söyleşiler, kitap değiş tokuşu ve müzik performanslarıyla hafta sonuna yayılan bir keşif deneyimi sunacak.
Çarşamba’da tasarımcılar, zanaatkârlar, sosyal girişimler ve yerel üreticiler bir araya gelirken, ziyaretçiler ürünlerin arkasındaki hikâyeleri doğrudan üreticilerinden dinleme fırsatı bulacak. Programda Maga Flora, Başka Türlü Akademi, Retro-bot, PeppyCooky ve Gymy Kids tarafından farklı yaş gruplarına yönelik atölyeler düzenlenecek. Kitap Değiş Tokuş standı ise ziyaretçileri okudukları kitapları paylaşmaya ve yeni kitaplarla tanışmaya davet edecek.
Atölyeler, sohbetler ve müzikle dolu iki gün
Çarşamba’nın programında yalnızca alışveriş değil, birlikte üretme ve deneyimleme de öne çıkacak. Çarşamba Konuşmaları kapsamında farklı markaların kurucuları; tasarım, üretim ve girişimcilik yolculuklarını ziyaretçilerle paylaşacak. Hafta sonuna müzik de eşlik edecek. DJ Crax performanslarının yanı sıra Emin Mataracı’nın hazırladığı özel plak seçkisi ve Flapper Swing’in canlı swing performansı etkinliğin müzik programında yer alacak.
Çarşamba’nın katılımcıları arasında Peppythings, Declara, Zesty Nest, Emaylab, Maga Flora ve Project Anxiety gibi farklı alanlarda üretim yapan markalar bulunuyor.