2011 yılında Özen Grup olarak Onur Market ve Onurex mağazalarımızla hızla büyümeye devam ettik. Geçtiğimiz yıl toplam 25 milyon TL’lik yatırım ile mağaza sayımızı 136’ya çıkardık. 44’ü Onur, 96’sı Onurex mağazası olmak üzere toplamda 52.800 metrekare müşteri hizmet alanına ulaştık.
2010 yılında başlattığımız yeni yapılanma çalışmalarını ise tamamladık. Onur Market’i logosundan kurumsal kimliğine kadar yenileyerek tüm iş süreçlerini ve tüketici taahhütlerini yeniden yapılandırıldık. Modern perakendecilik anlayışıyla mağaza içi görünüm ve dış cephe düzenlemelerini yeni bir çehreye kavuşturduk. Bunun için 2 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık.
Geçtiğimiz yıl da gördük ki ülkemizde faaliyet gösteren uluslar arası perakende zincirlerine göre yerel perakendecilik hızla büyüyor. Nielsen verilerine göre 2011’in ilk 9 ayında ulusal perakende sektörü yüzde 9.6, yerel perakende ise yüzde 21.5 büyüdü. Onur ise hem ulusal hem de yerel zincirleri geride bırakarak, yüzde 39.2 büyüdü. Özen Grup olarak ulusal markalara göre 3 kat, yerel markalara göre 2 kat daha fazla büyüme yakaladık.
Öncelikle 2012 yılını “Büyüme ve Atılım Yılı” ilan ettiğimizi kamuoyu ile paylaştık. Bu hedef doğrultusunda Özen Grup olarak Onur Market ve Onurex markalarımızla birçok yeni noktada daha fazla tüketici ile buluşmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl yapacağımız 41,5 milyon TL’lik bir yatırımla mağaza sayımızı 300’e çıkarmayı planlıyoruz. Yerel perakendeciliğe yeni bir soluk getiren kalite anlayışımızı ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmetlerimizi mümkün olan her noktaya taşımak istiyoruz. Yüzde yüz yerli sermayeye sahip olan grubumuz yakaladığı büyüme hızına paralel olarak ülke istihdamına da katkı sağlayacak. 2012 yılı sonuna kadar 1000 kişiye daha istihdam olanağı sunacağız.
Üzerinde titizlikle durduğumuz 2 ayrı projemiz mevcut. İlk etapta 3 milyon TL’lik yatırımla kuracağımız et entegre tesisimiz 2012’ye girerken faaliyete geçecek. Böylece müşterilerimize daha kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve uygun maliyetli et ve et ürünleri sunacağız. Ardından da unlu mamüller tesisimizi hayata geçireceğiz.
Geçtiğimiz yıl Hadımköy’de çalışmalarına başladığımız yeni lojistik merkezimizi de yıl içerisinde devreye sokacağız. Bu yeni yatırımımızla lojistik maliyetlerimizi aşağıya çekerek, müşterilerimize daha uygun fiyatlı ürünler sunabilme imkanına kavuşacağız. 2012 yılında İstanbul Anadolu Yakası’nda 7000 metrekare, Kıraç’ta 7000 metrekare ve Hadımköy’de 17000 metrekare olmak üzere toplam 31.000 metrekarelik lojistik ağıyla hizmet veriyor olacağız.
Cemal ÖZEN
Onur Group CEO